РЕКЛАМА


В пловдивското издание на предаването ще видите:

70 години отбелязва Спортното училище „Васил Левски“ в Пловдив. Оказва се, че то е най-славното спортно училище в страната, ако се преброят медалите, спечелени от негови възпитаници на състезания и опимпиади. Как спортът и образованието се допълват и защо няма спортни успехи без добро образование? Разговор с Ружа Генова – директор на Спортно училище „Васил Левски“ - Пловдив, и с Елена Петрова – учител и треньор. В пряко включване заместник-директорът Михаела Стайкова показва най-любопитните експонати в Музея на училището.

13-годишен пловдивчанин поставя нови рекорди в спортното катерене. Репортаж на Мария Павлова и Стоян Станчев.

Втората по възраст библиотека в страната - Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив, празнува 140 години. Всъщност тя е създадена само месец по-късно от Националната библиотека в София. Как е създадена тя? Кои са ценните сбирки? С какво ще бъде отбелязана годишнината? В студиото на „Знание БГ“ гостува Димитър Минев – директор на НБ “Иван Вазов“ в Пловдив.

Нестандартен начин за предпазят автобусните спирки от вандали са измислили в община Раковски. По тях вече са образите на видни личности, на които хората не смеят да посегнат. Репортаж на Таня Матева и Александър Алексиев.

В рубриката „Как да четем“ проф. Инна Пелева разказва за една изключителна личност, която наскоро ни напусна – проф. Никола Георгиев, чрез неговия „Литературоведският Вавилон“.

140 години празнува НБ “Иван Вазов“ в Пловдив
"Знание.БГ" - 14.10.2019

РЕКЛАМА