"Най-добрият учител, когото познавам": Веселина Симеонова

Поредният филм от съвместната кампания на БНТ1 и Министерството на образованието и науката „Най-добрият учител, когото познавам“ ще представи този понеделник (17 април) Веселина Симеонова, преподавателка по български език и литература и главен учител в Природо-математическата гимназия в Сливен.

10:30, 17.04.2017

„Да си добър учител в днешните високотехнологични времена е трудно. Но удовлетворението от преподавателската работа идва, когато разбираш света на учениците си, успееш да ги запалиш към непреходните ценности на знанието и виждаш бъдещите им успехи и постижения" – с тези думи Веселина Симеонова приема през 2016 почетната награда на общината за принос в духовния живот. Призът носи името на учителката Аргира Жечкова, която е била възпитаничка на Добри Чинтулов и Сава Доброплодни, считана е за основател на девическото образование в града на стоте войводи, занимавала се е активно с обществена и благотворителна дейност.


Самата Веселина Симеонова, която ръководи и театралната трупа в гимназията, често е инициатор на кампании в подкрепа на благородни каузи. Последната инициатива на младите сливенски театрали е набиране на средства за спасяване паметника на Шести артилерийски полк в града. Приходите от представленията на техния спектакъл „Железният светилник“ по Димитър Талев са техният скромен принос за доброто начинание.

Според учителката запознаването с класическите творби чрез театъра определено поражда по-голям интерес към литературния първоизточник и помага на децата по-добре да разбират текста.

Гимназиалната театрална трупа издига номинацията на Веселина Симеонова за авторитетната награда, подкрепя я подписка на учениците.

„За мен е чест и отговорност да бъда учител. Такива горди и достойни искам да бъдат и моите ученици“ - така Веселина Симеонова благодари на своите възпитаници за признанието.

Между 95 и 100 % от випускниците на Природо-математическата гимназия в Сливен, където преподава Веселина Симеонова, продължават образованието си във висши училища, а качеството на обучението нарежда гимназията сред най-авторитетните.


Филм за Веселина Симеонова от кампанията на БНТ1 и Министерство на образованието и науката „Най-добрият учител, когото познавам“. Режисьор на телевизионния портрет е Моника Якимова, оператор Николай Илиев, а монтажист – Антон Тончев. Продуцент на проекта е Васил Христов.

Телевизионните портрети от кампанията „Най-добрият учител, когото познавам“ се излъчват в предаването „Денят започва с култура“ по БНТ1.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад